logo
blog_img1

Thai masszázs Szentendre és a szentendreiek szívében

A masszázs Szentendre, és a nyüzsgő városok aktív életet élő lakosai számára egyet jelent a pihenéssel, a nyugalommal, a külvilág kizárásával; igen ám, de annak, aki igazán különleges, mondhatni luxusszámba menő élményekre vágyik, vagy egyszerűen csak kipróbálna valami újat, a thai masszázs Szentendre területén elérhető szolgáltatóit – például minket - érdemes felkeresnie. Bár ez a típusú masszázs Pest megye településein - a városok központjaiban, eldugottabb utcáiban, sőt, a kisebb falvakban is - sokszor elérhető, mégiscsak a thai eredetű masszázs Szentendre városában élvezhető a környéken a legmagasabb szinten. A város a thai masszázs pest megyei központja, ékszerdoboza; a thai masszázs Szentendre lakosai és látogatói számára egyaránt vonzó lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, a pihenésre, a feltöltődésre, a hétköznapok rohanó életmódja okozta stressz oldására. Nézzük, melyek azok a tételek, amelyek massage thai szalonunkat a masszázs Pest megye mezőnyben kiemelkedővé teszik! Mert bár egy kis figyelem, beleérző képesség, némi idő, energia és két kéz birtokában más tulajdonképpen már nem is szükségeltetik sem a massage thai, sem a hagyományos módjainak elvégzéséhez a részleteken mégis sok minden múlhat.

Szentendre thai masszázs iskola alapszint: avagy az ellazulást segítő környezet megteremtése
 
  • A kezelés megkezdése előtt a szobát kellemes hőmérsékletűre fűtjük/hűtjük; a meghitt hangulatról - egyebek mellett - párnák, törülközők, lepedők gondoskodnak.
  • Gondoskodunk arról, hogy az olajok kézközelben legyenek (Értelemszerűen a kezelés folyamatossága megtörik, ha meg kell állni azért, hogy még egy kis olajat vagy egy újabb fűtőtestet hozzunk: ha a vendég fázik vagy kényelmetlenül fekszik, nem fog tudni ellazulni.)
  • Telefonok kikapcsolt állapotban a helyiségen kívül maradnak.
  • Igény esetén háttérzenét biztosítunk, illetve virágokat vagy füstölőket is elhelyezünk a szobában, hogy az illatokkal is hozzájáruljunk a hangulathoz.
  • A távol keleti terápiák hagyományosan a földön fekve, bár néha egyenes támlájú széken ülve történnek. A padló speciális szőnyegekkel borítjuk, de igény esetén további puhaságot biztosító plusz lepedőket, paplanokat is tudunk biztosítani.

Szentendre thai masszázs iskola középszint: avagy a terapeuta felkészülésének pontjai
 
  • A terapeuta teste tökéletesen tiszta, körmei rövidek, és nemcsak a kezelés előtt, hanem utána is megmosakodik.
  • Óráját, ékszereit leveszi, laza, kényelmes ruhát visel, amiben szabadon mozoghat.
  • A helyzethez mérten kényelmes pozíciót vesz fel; teste kiegyensúlyozott és laza akár térdel, akár fekszik, akár áll; mindig figyel arra, hogy ne masszírozzon olyan testhelyzetben, ami kicsit is kényelmetlen a számára, ugyanis ez a feszültséget továbbítja a vendég irányába.
  • A kezelés előtt a terapeuta minden esetben elbeszélget a vendéggel, és kikérdezi őt sajátos problémáiról, sőt kimondottan biztatja arra, hogy bátran jelezze, ha a kezelés alatt kényelmetlenül érzi magát, ha túl enyhe vagy túl erős nyomást tapasztal. A terapeuta soha nem kezel senkit, ha feldúlt, dühös vagy beteg, mert ekkor elfogynak az energiák, és a kezelést végző hangulata befolyásolja a vendég közérzetét.

Szentendre thai masszázs iskola emelt szint: olajok, törülközők

Bár a tradicionális massage thai során a terapeuta nem használ olajokat, azonban vendégeink kimondottan preferálják ezeket a készítményeket. Az olaj ugyanis segít abban, hogy könnyen es egyenletesen, dörzsölés és görcsösség nélkül csússzon a kéz a test körvonalain. Az olaj táplálja is a bőrt. A bőr síkosságához elég egy vékony filmréteg, ugyanis a túl sok olaj megakadályozza megfelelő kapcsolat kialakítását a vendéggel. Mivel a bőr a legtöbb olajfajtát gyorsan felszívja, az egyes testrészeket a terapeuta külön keni be őket, mielőtt a masszírozáshoz hozzákezdene.

A masszírozás során semmi sem kellemesebb és nyugtatóbb, mint amikor puha, meleg törülközőt kerül a vendégre. A szakképzett masszőr a kezelés során az intimitás és a meleg miatt mindig törülközőkkel fedi be a test azon részét, amelyiket éppen nem masszírozza - a masszírozott fél általában könnyebben és jobban el tud lazulni, ha egyszerre csak testének egy része fedetlen. A terapeuta természetesen nagy körültekintéssel és érzékenységgel mozgat; tehát nem dobálja a törülközőt váratlanul a vendég testére, és nem is rántja le róla hirtelen.