logo
blog_img1

Árak

Masszázs árak, masszőr árak: mennyi is az annyi?

A masszázs árak, masszőr árak kérdése gyakran elhangzik. Ha gyors választ szeretnénk adni, azt mondanánk, 15-45 ezer forint között mozognak a masszázs arak, ha részleteset, azt, hogy a költségek több tényezőtől is függnek. Mik ezek?
Mielőtt rátérnénk azonban a masszőr árak részletezés bemutatására, egy zárójeles megjegyzés erejéig érdemes megállni. A masszázs arak nem olcsók, bár ahogy sok más, ez is nézőpont kérdése. Ha az egészségükről van szó, igazából kevés dolog van, ami drága lenne, pár ezer forint pedig tényleg aprópénz, ha a betegségek megelőzésére, az egészségünk megóvására költjük úgy, hogy mindeközben még kellemesen is érezzük magunkat. Tehát a bár az ár soknak tűnhet elsőre, alaposan megnézve azonban könnyű belátni, hogy igazából csak akkor drága, ha nem élünk vele, akkor kerül sokba, ha megfosztjuk magunkat tőle. A masszázs tehát az a fajta luxus, amely szükségszerű, amelyet nem engedhet meg magának az ember – kihagyni. Mondhatni létszükségleti cikk.

Árak dióhéjban

Nos, a költségeket meghatározó legfontosabb tényezők a következők:
  • A szalon elhelyezkedése
  • A kezelés időtartama
  • A kezelés típusa
  • A kezelést végző személy képesítése, tapasztalata
A szalon elhelyezkedése

A fővárosban és a nagyvárosok frekventált övezeteiben elhelyezkedő szalonok szolgáltatásai általában magasabb árakon vehetők igénybe, mint a külvárosokban, vagy kisebb településeken működő üzleteké. Egy thai masszázs Szeged belvárosában vagy egy thai masszázs Debrecen szívében vagy a Nagyerdő környékén drágább lehet annál, mint amennyibe kerül egy masszázs Szombathelyen, vagy amennyibe fáj egy masszőr Veszprémben, és értelemszerűen drágább annál, mint amennyibe ezek a szolgáltatások a környező kistelepüléseken kerülnek. Viszont a vidéki szalonok általábban jóbb áron érhetők el, mint budapestiek. Persze, ha valakinek úgy hozza a szerencséje, hogy lehetősége van a világ egyik legolcsóbb országában, Thaiföldön beülni egy kellemes masszazsra, már egy-két ezer forintnak megfelelő értékű dollárt cserébe megteheti ezt.

A kezelés időtartama

Az ár természetesen függ a kezelés időtartamától, hosszától is. Az ülések általában 30-90 perces időtartamot ölelnek fel, de lehetőség van rövidebb – 15 perces – és hosszabb – 120 perces – terápiát is kérni. Az egy-egy testrészre koncentráló kezelések általában rövidebbek, mint a teljes testre fókuszálók, ennélfogva pl. talpmasszázs árak barátibbak, mint a komplett kezeléseké. A hosszabb ülések esetén a szalonok kedvezményeket is biztosítanak. Ökölszabály, hogy minél hosszabb egy kezelés, annál jobb a megtérülés, mert annál olcsóbb az egy percre eső költség. Fontos, hogy az üzletek több kezelésből álló csomagok megrendelését vagy bérlet megvásárlását sokszor masszázs ajándékutalvánnyal, masszázs kuponnal honorálják. Más szalonok gyakran kedvezményeket adnak az óradíjaikból, de mindegyik üzlet törekszik valamilyen módon visszatérő vendégeket szerezni. (Egy-egy masszázs ajándékutalvány vagy masszázs kupon beváltásával a masszázs arak akár teljesen le is nullázhatók, kifizethetők, így különösen jó választást jelentenek a páros masszázs kuponok, ha például a páros élmény ajándékként lesz átadva a párunknak.)

A kezelés típusa

Mivel többféle thai masszázs típus létezik (tradicionális, olajos, kétkezes, négykezes stb) és ezek mind más „eszközigénnyel” rendelkeznek, az árak nemcsak a kezelés időtartamától függnek, hanem a kiválasztott terápia típusától is. Az első szempont, ami különbséget tesz a kezelések, és így a masszőr árlista tételei között, hogy az egész testet dolgozza-e meg a terapeuta vagy a „csak” a test bizonyos részeire – lábra, kézre, talpra - koncentrál; az előbbi esetében mélyebben fogunk a zsebbe nyúlni, utóbbi esetben kevésbé. Konkrétan például a kéz- vagy talpmasszázs árak általában alacsonyabbak, mint egy egész testre kiterjedő, például tradicionális terápia. A másik szempont, ami feltűnhet a masszőr árlista láttán, hogy az is lényeges, hány terapeuta végzi a foglalkozást. A két terapeutás „négykezes” változatok valamivel többe kerülnek, mint a kétkezesek. A harmadik szempont, hogy hány személy vesz részt a kezelésben, tehát a páros masszázs drágább valamennyivel, mint a klasszikus egy terapeuta-egy kliens változatok.

A kezelést végző személy képesítése, tapasztalata

A terapeuta képesítése, tapasztalata is meghatározza a fizetendő összeg nagyságát - értelemszerűen minél képzettebb, minél tapasztaltabb, annál valószínűbb, hogy többet fog nála hagyni a vendég, főleg ha borravalóval is szeretné kifejezni az elégedettségét.

Tippek a költségek lefaragásához
  • Válasszon hosszabb kezelést. Bár a hosszú ülésekért összességében többet kell fizetni, valószínűleg jobban megtérül a befektetés, mivel ebben az esetben sokszor kedvezmények is elérhetők.
  • Ha azt szeretné, hogy egy-egy testrészére koncentráljon a kezelést végző, érdemes célzott terápiát kérni – a kéz- vagy talpmasszázs árak barátibbak, mint az egész testet megdolgozó kezelések.
  • A bérletek, több alkalomból álló csomagok esetében lehet valamennyit alkudni az árakból, így a masszázs árlista tényleg barátságos összképet mutathat.
  • Érdemes utánanézni, kínál-e az üzlet kuponokat, masszázs utalványokat - ha igen, szerencsénk van, mert a beváltásukkal sokat lefaraghatunk a költségekből.
Egy szó mint száz: mivel a masszázs egyike azon kevés örömöknek, amelyek élvezetéhez a természet elfelejtett kellemetlen következményeket társítani, ennélfogva megfizethetetlen élményt jelent, így a pár ezer forint, amibe kerül, semmiség - melegen ajánlott tehát élni vele.