logo
blog_img1

(Ön) Masszázs 13 kerületben: angyali élmény, földi árakon

(Ön) Masszázs 13 kerületben: angyali élmény, földi árakon

Bár a masszázs 13 kerületben történő, személyes igénybevételének akutálisan nincs semmi akadálya, azt senki sem tudja, hogy ez a jövőben is így marad-e. Ha abból indulunk ki, hogy a koronavírus járvány és a lezárások idején a masszázs 13 kerületben is szünetelt, nem elképzelhetetlen, hogy akár már a jövőhéten vége a jelenléti, massage thai budapest szalonokban történő foglalkozásoknak, így a masszázs thai és hagyományos formái, a páratlan, a páros masszazs visszatér az otthon négy fala közé, és az embereknek maguknak kell magukon elvégezniük a kezeléseket. Ezért az alábbiakban megnézzük, mit kell tudni az önmasszázsról, és egy példát is mutatunk rá.

Magunk, urak, ha szolgánk nincs

Az önmasszázs tudománya nemcsak akkor válhat hasznunkra, ha bezár az ország, és nincs lehetőségünk kimozdulni otthonról, vagy nincs kedvünk (időnk, pénzünk) a massage thai vagy hagyományos formáinak szolgáltatónál történő igénybevételéhez, hanem akkor is, ha szeretnénk megtanulni, hogyan válhatunk jó masszőrökké. Felfedezhetjük ugyanis, mi esik jól masszázs thai és hagyományos módszereit gyakorló két szereplőjének, a masszírozást végző és a befogadó félnek. Ősrégi gyógymód ez, olyan, amihez ösztönösen fordulunk. Ha merevséget vagy fájdalmat érzünk, megnyomkodjuk a feszült vállizmainkat, vagy megdörzsölünk egy sérülést. Jó néhány évszázaddal ezelőtt a mongol harcosok rituális önmasszázst végeztek, mielőtt harcba indultak, hogy megszabaduljanak a félelmeiktől. A műfajnak persze vannak hátrányai is: a nehézség főleg abból adódik, hogy nem tudjuk magunkat teljesen ellazítani, és nem érjük el minden testrészünket erőlködés nélkül. Mindent összevetve azért a hátrányokat ellensúlyozzák az előnyök. Senki nem ismeri olyan jól a testünket, mint mi magunk, senki más nem tudja megmondani, hogy számunkra mi a legjobb, és a fájdalom helyét sem tudja más olyan pontosan behatárolni, mint mi.

Példa gyakorlat

Testrészeink masszírozását először könnyed érintéssel kezdjük, és fokozatosan térjünk át a mélyebb masszírozásra, közben különféle simításokat és nyomástechnikákat alkalmazzunk. Szánjunk elegendő időt arra, hogy testünk minden területét alaposan megismerjük, és felszínre törhessenek a testünkben felfedezett érzések
 
  • 1. lépés

Üljünk le a padlóra, lábunkat nyújtsuk előre. Kezeljük felváltva a lábakat: gyúrjuk végig először a bal oldali, majd a jobb oldali lábfejünket, majd a bokánkat, az alsó lábszárunkat, a térdízületeket, majd a combokat térdtől a csípőig.
 
  • 2. lépés

Feküdjünk hanyatt a padlón, térdünk legyen behajlítva, a lábfejek a talajon pihenjenek. Masszírozzuk meg a medence egész területét, a szeméremcsonttól kezdve körbe a lábak között, egészen az ülőcsontig. Forduljunk az egyik oldalunkra, és gyúrjuk meg az ülőcsont és a fark-csont közötti területet a farpofán keresztül, majd a medencecsont körüli részt és a csípő ízület elülső részét masszírozzuk. Forduljunk a másik oldalunkra, és ismételjük meg itt is a kezelést. Ezután masszírozzuk végig a has egész területét.
 
  • 3. lépés

 Masszírozzuk végig a napfonat es a kulcscsont közötti területet meg mindig a háton fekve. Dolgozzuk végig a mellkas mindkét oldalát is, majd a bordák közötti részt a középvonaltól kezdve kifelé.
 
  • 4. lépés

Dolgozzunk felváltva a két karon fekvő helyzetben, kezdjük a bal karral. Először masszírozzuk meg mindkét kézfejet, majd mindkét alkart, beleértve a csuklót is, végül a felkart a hónaljig és a vall ízületig.
 
  • 5. lépés

Fekvő helyzetben nyomkodjuk végig a kulcscsont felső szélét és a váll tetejét. Majd masszírozzuk meg a nyak oldalát és hátsó részét, és a lapockából, valamint a hát felső szakaszából annyit, amennyit elérünk.
 
  • 6. lépés

Üljünk fel, és gyúrjuk végig a hátunkat a medencétől indulva felfelé addig, ameddig elérünk. Feküdjünk le a padlóra, és görgessünk magunk alatt egy sodrófát vagy gumilabdát, majd üljünk fel, görgessük a tárgyat a falnál, álljunk fel és görgessük az ajtó szélénél is.
 
  • 7. lépés

Fekvő helyzetben erőteljesen ütögessük végig az egész arcunkat a homloktól az állig középről kifelé. Masszírozzuk meg az állcsontot és a füleinket, majd az egész fejbőrt.
A fenti gyakorlat munkahelyen, otthon vagy az autóban is alkalmazható, bármikor, amikor feszültnek, fáradtnak, merevnek érezzük magunkat, fájdalmaink vannak, vagy zárva van kedvenc massage thai Budapest szalonunk.