logo
blog_img1

Milyen a jó thai masszázs?

A masszázs ősi és örök. A masszőr gyógyító kezei szinte minden betegségre enyhülést kínáltak. Feljegyzések szerint már Julius Caesar római császár is masszázs segítségével csillapította fejfását, Hippokratész görög orvos pedig a masszázst is az orvos legfontosabb feladatai közé sorolta.

A thai masszázs az indiai orvoslásból ered, 2500 éves múltra tekinthet vissza. A tudás vándor szerzetesek közvetítésével Kínán keresztül jutott el a mai Thaiföldre. Mindig képlékeny, gyakorlatias tudás volt, amely ötvözte más orvosi rendszerek elemeit (pl. ajurvéda, hagyományos kínai orvoslás stb.). A különösen magasan képzett thai masszőrök sok esetben a természetgyógyászat, a táplálkozás gyógyászat, meditáció és jóga ismerői is.
 
Thaiföldön a thai masszázs népszerű „népi orvoslás”, amellyel számos betegséget kezelnek ma is. Például a szélütés utáni bénulást, migrént, asztmát, izomgörcsöket és olyan mentális betegségeket is, mint a depresszió. Szakiskolákban is oktatják (a leghíresebb a Wat Pho Medical School a világhírű bangkoki Wat Pho templomban), de sok családban generációról generációra hagyományozzák. A thai masszázsra járás Thaiföldön emberek millióinak napi vagy heti rutinjához tartozik, hagyományos orvoshoz menni másodlagos jelentőségű.

 
A képen személy, ülő, beltéri láthatóAutomatikusan generált leírás
 

Merítsen új erőt hagyományos thai masszázzsal!


A hagyományos indiai gyógyítás, az ájurvéda szerint 72 000 energiavonal fut át testünkön. Életerőnk, vagy szanszkrit nyelven „prána”, ezeken az energiavonalakon keresztül áramlik. Ha azonban különösen stresszesek mindennapjaink, vagy rendszeresen túlhajtjuk, kimerítjük magunkat, a prána „blokkolja magát”. Ilyenkor kimerültnek, stresszesnek, ingerlékenynek 
 

A masszázsszalon

 
 • Külső szemmel sajnos nem könnyű eldönteni, hogy egy masszázs jó lesz-e nekünk vagy sem. Különösen nehéz ez olyan masszázsok esetében, amelyek Európában még nem annyira ismertek. Még nehezebb külső szemmel megállapítani, hogy egy szalon alkalmazottai megfelelően képzettek-e. Ha a falon szakmai képzettséget igazoló okleveleket látunk, akkor jó eséllyel nem fogunk csalódni.
 • Egy professzionálisan képzett masszőr hatékony és minőségi munkát végez. Elengedhetetlen a vendég megismerése. Az allergiával, sérüléssel vagy fájdalommal kapcsolatos konkrét kérdések segítik a masszőrt a megfelelő masszázstechnika kiválasztásában. A vendég és a masszőr közötti bizalmi viszony, nyelvi problémák nélküli kommunikáció a sikeres kezelés záloga.
 • Fontos szempont a masszázsstúdiók higiéniája, tisztasága is. Csak így érezhetjük magunkat komfortosan, biztonságban. Ha ezen a téren nem megfelelő a helyzet, jobb, ha kifordulunk az ajtón.
 • A kezelésre szolgáló szobák jellemzően thai dekorációval díszítettek, és fallal vannak elválasztva.  Paravánokat és függönyöket ma már nem használnak ilyen célra.
 

Milyen a hagyományos jó thai masszázs?

 
 • A jó thai masszázs általában teljes testmasszázst jelent, melynek során a masszőr gyengéd nyomást fejt ki a kezével.
 • Emellett a nyújtó gyakorlatokra is mindig sor kerül. A mozdulatok nagyon lassúak és óvatosak, a masszőr lassan közelít a fájdalom pontjához.  Nagyon fontos az odafigyelés, mert csak így előzhetjük meg a túlfeszítést.
 • A hagyományos teljes testes masszázs mellett egyes területekre koncentráló masszázsokat is kínálnak, mint például arcmasszázs, hátmasszázs és talpmasszázs. A thai arcmasszázs tartós relaxációs hatást biztosít. Itt csak az arcot kezelik, melynek során a nyomáspontok és meridiánpályák stimulálásán keresztül aktiválódnak a kapcsolódó izomcsoportok és szervek.
 • A thai hátmasszázs során pontosabban és hosszabb ideig dolgozzák meg ezt a sokaknál erősen igénybe vett területet. A hosszan tartó ülésből adódó feszültségeket a nyak és a váll területén enyhíti a hátmasszázs. A rendszeres thai hátmasszázs ideális az izomfeszülés megelőzésére.
 
A képen beltéri, fal, személy, ágy láthatóAutomatikusan generált leírás
 • Keringési problémák, feszültség, migrén, asztma esetén – jó választás lehet a thai talpmasszázs. A reflexpontokra gyakorolt ​​célzott nyomás közvetlenül a meridiánpályákon keresztül kapcsolódó szerveket és izmokat érinti, és javítja a vérellátást. A talpmasszázs visszaállítja a szervezet egyensúlyát és kellemesen ellazít.
 
  A képen személy, beltéri láthatóAutomatikusan generált leírás
   
  • A hagyományos thai masszázs során – ellentétben a legtöbb masszázstechnikával – nem lehet elaludni! A vendég testhelyzete gyakran változik: ül, hanyatt vagy oldalt fekszik a masszázspadon.
  • Néha a jó thai masszázst a „lusták jógájának” is nevezik. Egyes mozdulatsorok hasonlóak némely jógapozícióhoz. Nem kell magunkat mozgatnunk, a masszőr finoman elvezet a megfelelő pozícióba.
  • A masszőr aktívan dolgozik a vendégen, maradjunk nyugodtak a kezelés alatt, engedjük el magunkat. Ha ellentartunk a masszőr mozdulatainak, később izomfájdalmat érezhetünk.
  • A masszázshoz ajánlott kényelmes, laza, hosszú ujjú ruhát viselni, amelyben kellemesen érezzük magunkat. A kezelés saját ruhában történik.
  •  

   Jó tudni!

    
  • A hagyományos thai masszázs célja, hogy serkentse a szervezet öngyógyító erejét. Nem varázsszer, nem oldja meg minden problémánkat.
  • Tartózkodjunk a thai masszázstól, ha a következő panaszaink vannak: csont- vagy ízületi sérülések, szív- és érrendszeri vagy reumás betegségek.
  • Kiválóan alkalmas a fej- és hátfájás, köhögés, térdproblémák, emésztési- és alvászavarok, szédülés, fülzúgás enyhítésére, kezelésére.
  • A masszázs a relaxáció mellett serkenti a vérkeringést, fokozza az ízületek mozgékonyságát és elősegíti a szövetekben tárolt víz elvezetését is.
  • A kezelés alatt nem szabad fájdalmat érezni, csak testünk mobilitását használja ki teljesen a masszőr.
  • A kezelés hatására 12–24 óra múlva izomfájdalom (izomláz) jelentkezhet, amit legjobban meleg fürdővel vagy könnyű testmozgással csillapíthatunk.