logo
blog_img1

DIY thai masszázs zalaegerszegi módra példagyakorlattal

Ahogy a világ minden táján, a thai masszázs Zalaegerszegen is akkor az igazi, ha autentikus környezetben, professzionális masszőzők által történik: egy ázsiai masszázs csak akkor lehet tökéletes élmény, ha Távol-keleti hangulatot idéző környezetben, bennszülött ázsiai lányok kezei között valósul meg. Mindazonáltal bár az ázsiai masszázs szolgáltatások szalonokban történő élvezetének aktuálisan semmi akadálya nincs, ez nem biztos, hogy örökké így lesz: a thai masszázs zalaegerszegi lehetőségei, ahogy azt a Covid járvány miatti korlátozások bebizonyították, akár egyik napról a másikra is bezárulhatnak. Ilyenkor nem sokat érnek a thai masszázs kuponok, nem számít, hogy a kedvenc szalonunk alkalmazottai alig várják az érkezésünket; ilyenkor több haszna lehet, ha kéznél van egy-két példagyakorlat, hogy otthon, a négy fal között se kelljen nélkülöznünk az ázsiai masszázs áldásait. Nézzünk hát egy olyan hat masszirozo gyakorlatot, amely pusztán a foglalkozást végző testrészeivel, tehát hat masszirozo eszköz nélkül megvalósítható.

Hat masszirozo példagyakorlat

Végezzünk el néhány bemelegítő, meditációs gyakorlatot, majd kérjük meg társunkat, hogy forduljon hasra, é
 
  1. lépés

Helyezkedjünk el partnerünk fejénél, és tenyerünkkel fentről lefelé haladva dörzsöljük végig a hátat széles, gyengéd mozdulatokkal. Ezzel ellazíthatjuk a hátizmokat.
 
  1. lépés

Hüvelykujjunkkal nyomjuk meg mindkét húgyhólyag-meridián mentén a következő akupont-párokat: BI 2. 813, B15, B18,1319, 820, B2I, B23. B25 és B27. Minden pontpárt 20-30 alkalommal nyomjunk meg lépés
 
  1. lépés

Nyomjuk meg kéztővel a kereszt-csonton. a húgyhólyag-meridián (lasd 242. oldal) pályáján található B31--34 pontpárokból, azaz nyolc akupontból álló csoportot 20-30 alkalommal. Ezután helyezkedjünk el partnerünk másik oldalánál. és ismételjük meg a nyomást.
 
  1. lépés

Hüvelykujjunkkal szorítsuk meg mindkét GB21 akupontot 24-30-szor, majd az 5115 akupontpárokat is 20-30 alkalommal.
Tenyerünkkel dörzsöljük egy-két percig a két yaoyan extrapontot. Figyelmeztetés! Terhes nőkön ne kezeljük a G821 pontpárt!
 
  1. lépés

Tenyerünket toljuk végig a kormányzó meridián mentén a Du 14 ponttól a farkcsontig. Fejtsünk ki erőteljes nyomást, és ismételjük meg 5-ször.
Ezután tenyérrel nyomjuk és toljuk végig a húgyhólyag-meridiánt a gerinc egyik oldalán. Kezdjük a B12-vel, és fejezzük be a B31-34 pontokkal. Ismételjük ezt 5-ször. Ezután toljuk végig a húgyhólyag-meridiánt a gerinc másik oldalán is.
 
  1. lépés

Csipkedjük végig a gerinc két oldalán található jiaji extrapontokat nyaktól lefelé haladva. Ismételjük 5-ször. Ezután tenyerünkkel toljuk végig a húgyhólyag-meridiánt a gerinc egyik oldalán, ismét nyaktól lefelé haladva. Ezt a műveletet is 5-szor ismételjük. Ugyanezt végezzük el 5-ször a gerinc másik oldalán is.
 
  1. lépés

Kéztövünket toljuk végig a kormányzó meridiánon. Ismételjük 5-ször, majd ugyanezt végezzük el a gerinc két oldalán futó húgyhólyag-meridián mentén is. Minden meridiánon 5 ismétlést végezzünk. Tenyérgyökünkkel nyomjuk és toljuk végig a gerincet. Ezután toljuk végig ismét a két húgyhólyag-meridiánt, felváltva dolgozva a gerinc két oldalán. Mindegyik meridiánon 5 ismétlést végezzünk.
 
  1. lépés

Lazán zárjuk ökölbe a kezünket, és ujjaink középső részével ritmikusan ütögessük végig a hát felső részét. Ezután paskoljuk ugyanezt a területet egy percig tenyérrel, de figyeljünk arra, hogy csuklónk legyen laza, mozdulataink pedig ritmikusak és rugalmasak.
 
  1. lépés

Helyezzük tenyerünket a hát alsó részére, és fejtsünk ki erőteljes nyomást, majd végezzünk gyors, folyamatos rezegtető mozgást, hogy a bőrön át a mélyebb rétegekbe is behatoljon.
 
  1. lépés

Ütögessük a hát alsó felét 20-szor lazán ökölbe zárt kézzel, az ujjak középső részével.