logo
blog_img1

DIY thai masszázs Eger és az ország minden lakosa számára a hasra koncentrálva, példagyakorlattal

Bár a thai masszázs Egerben – ahogy a világ minden más pontján – csak akkor lehet igazán tökéletes élmény, ha egy kimondottan erre a célra létrehozott és fenntartott, autentikus Dél-ázsiai hangulatot árasztó, és képzett masszőzöket alkalmazó szalonban történik az énidő ilyenformán történő kiélvezésének (énidő angolul: me time, sziámi nyelven: เวลาฉัน, vagyis welā c̄hạn). Mindazonáltal nem biztos, hogy mindig adott a lehetőség a thai masszázs Eger városában és egyúttal professzionális környezetben történő élvezetéhez; nem kell szegénynek lenni ahhoz, hogy az ember vízzel főzzön – vagyis ebben az esetben otthon, a négy fal között oldja meg a fej, a törzs, a végtagok, a has masszírozása feladatát. A szalonlátogatás elmaradásának oka lehet az is, hogy egyszerűen nincs az embernek ereje, ideje felkerekedni és betérni még a nap végén az üzletbe. Szerencsére az alapszintű masszírozáshoz – legyen az Dél-ázsiai, japán, kínai svéd, százra, olajos, stb – nem szükségeltetik túl sok minden: két ember – egy masszőr és egy fogadó fél -, egy vízszintes felület, ahova a masszírozott elhelyezheti magát, és ismeretek masszírozást végző részéről azzal kapcsolatban, hogy hova, hogy, mikor nyúljon, mire figyeljen stb. Ezért az alábbiakban mutatunk egy példagyakorlatot arra nézve, hogyan lehet a has masszírozása műveletét thai módon, otthoni körülmények között egymásnak elvégezni.

Has masszírozása gyakorlat otthon

Nulladik lépés gyanánt partnerünk feküdjön a hátára: akár a földre, akár a masszázsasztalra. Térdeljünk vagy álljunk mellé úgy, hogy kényelmesen elérjük a kívánt akupontokat, és megfelelő nyomást fejthessünk ki rájuk.
 
 1. lépés

Bal kezünk középső ujjával nyomjuk meg a Ren I 7 akupontot. Ezt a pontot folyamatosan tartsuk nyomva, miközben jobb kezünk középső ujjával masszírozzuk meg egymás után a Ren I 2, Ren I I , Ren9, Ren6 és a Ren4 pontokat. Nyomjunk meg minden pontot 20-30 alkalommal. Figyelmeztetés! Terhes nőkön ne masszírozzuk a Ren4 és a Ren6 pontokat!
 
 1. lépés

Tenyerünkkel simítsuk körbe a köldököt az óramutató járásának megfelelően I0-szer, a körök nagyságát fokozatosan növelve. Ezután körözzünk az óramutató járásával ellentétes irányban is 10-szer, ez alkalommal viszont nagy körökkel kezdjünk, és fokozatosan csökkentsük a körök nagyságát.
 
 1. lépés

Fogjuk meg mindkét GB26 akupontot, emeljük meg, és hajtsuk rá a hasra. Ismételjük ezt 3-szor. Figyelmeztetés! Terhes nőkön soha ne masszírozzuk a GB26 pontot!
 
 1. lépés

Hüvelykujjunkkal nyomjuk meg a test középvonalán lévő Ren I 7 pontot. Ezzel egyidejűleg nyomjuk meg és masszírozzuk a Liv 13 pontot a test egyik oldalán 20-30 alkalommal. Ismételjük meg ugyanezt a másik oldalon is.
 
 1. lépés

Helyezkedjünk el partnerünk jobb oldalánál, majd bal kezünkkel fogjuk meg a hozzánk közelebb eső GB26 akupontot. Ezzel egyidejűleg jobb kezünk középső ujjával nyomjuk meg 20-30-szor a jobb lábon található Sp6 pontot. Ismételjük meg ugyanezt a baloldalon is. Figyelmeztetés! Terhes nőkön soha ne masszírozzuk BG26 vagy az 5p6 pontokat!
 
 1. lépés

Bal hüvelykujjunkkal nyomjuk meg a Ren I 7 pontot. Közben a jobb kezünk hüvelyk- és középső ujjával nyomjuk meg mindkét St21, majd mindkét K 18 pontot. Minden pontpáron 20-30 alkalommal végezzük el a nyomást.
 
 1. lépés

Tenyerünkkel toljuk felülről lefelé partnerünk mindkét oldalát. Ismételjük ezt 3-szor.
 
 1. lépés

Bal kezünkkel emeljük fel társunk jobb karját, és hüvelykujjunkkal nyomjuk a Lu9 akupontot. Közben a jobb hüvelykujjal masszírozzuk a H I pontot 10-szer. Ismételjük meg ezt a bal karral is, ellenkező kéztartással.
 
 1. lépés

Nyomjuk egyszerre az egyik kéz ujjaival a Ren22, Ren20 és Ren17 pontokat. Ujjaink maradjanak mozdulatlanok, és fejtsünk ki állandó nyomást. Eközben másik kezünk középső ujjával masszírozzuk meg 20-30 alkalommal a Ren 14 pontot.
 
 1. lépés

Egyik hüvelykujjunkkal nyomjuk a Ren14 pontot, közben a másik kéz ujjaival a Ren13, a Ren12 és a Ren10 pontokra fejtsünk ki nyomást. Mind a négy akupontot 20-30-szor nyomjuk meg. Egyik középső ujjunkkal nyomjuk a Ren12 pontot. Eközben másik kezünk középső ujjával masszírozzuk egymás után a Ren6, Ren4 és Ren3 pontokat, egyenként 20-30 alkalommal.
 
 1. lépés

Masszírozzuk egyszerre az St21 és az St25 pontpár két-két pontját mindkét kezünk hüvelyk- és mutatóujjával 20-30 alkalommal.
 
 1. lépés

Nyomjuk meg a Ren 15 pontot hüvelykujjunkkal. Eközben másik kezünk hüvelyk- és középső ujjával szorítsuk egyszerre az egyik lábon a GB34 és az 50 akupontokat. A szorítást 20-30 alkalommal végezzük el, majd ismételjük a gyakorlatot a másik lábon is.
 
 1. lépés

Hüvelykujjainkkal nyomjuk meg partnerünk mindkét oldalán a Lu I akupontot 20-30 alkalommal.
 
 1. lépés

Hüvelykujjunkat lassan toljuk végig a befogadó meridián mentén a test középvonalán. A szegycsont tetején lévő Ren22 ponttól induljunk ki. és egészen a Ren3-ig érjünk le. Ötször ismételjük, és kész is vagyunk.