logo
blog_img1

Az olajos thai masszázs a lazító masszázsok királya

Az összes masszázsfajta közül a thai olajos masszázs a legpihentetőbb. Ha mély ellazulásra és feszültségoldásra vágyunk, ezzel a technikával nem foghatunk mellé.
 
Annak ellenére, hogy technikája jelentősen eltér a hagyományostól, az olajos thai masszázs is a hagyományos thai masszázshoz tartozik. Sok évszázaddal ezelőtt esténként alkalmazták az alvás normalizálására, az elalvás megkönnyítésére. Manapság bármely napszakban végezheti az ember, mert az ellazulás, fizikai és mentális feltöltődés garantált.
 

Mi az a thai olajmasszázs?

A thai masszázs az emberi test ellazítását, az izomtónus, a vérellátás és a nyirokelvezetés javítását célzó speciális hatástechnika. Holisztikus szemléletű kezelés, amely egyensúlyba hozza a testet, lelket és a szellemet.
A thai masszázs klasszikus változata nem tartalmaz olajokat, hatása az energiapontok nyomással való stimulálásán és a test kimozgatásán alapszik. Ám, mint minden ősi ismeret, a thai masszázs is magába szívta a környező régiók gyógyító hagyományait, nevezetesen az ájurvédikus gyakorlat elemeit. Az ayurvédikus masszázs az olajokra koncentrál, amit a thai olajmasszázs egyedi masszázstechnikával egészíti ki.
 

Hogyan zajlik a thai olajmasszázs?

Az olajos thai masszázs a tradicionális thai masszázzsal szemben nem ruhában történik. A pontnyomásos technika és a kimozgatás helyett a masszőr az energiapályák mentén az úgynevezett sen vonalakon masszíroz.
A legfőbb jótékony hatásai, hogy képes teljesen ellazítani, oldani a feszültséget, csökkenti a stresszt, oldani az energiapályákon lévő blokkokat, növelni a test energiaszintjét.
A masszázshoz használt természetes olajok a bőrbe mélyen behatolva képesek fokozni a relaxációt, jótékony hatással vannak a bőrre és megnyugtatják az idegrendszert.
A masszőr tevékenysége mellett az olaj a thai olajmasszázs kulcseleme. Lehet hagyományos, szagtalan masszázsolaj vagy aromás olajjal hígított változat.
 
A képen személy, fedett pályás láthatóAutomatikusan generált leírás
Az illatválasztástól függően a masszázsolaj relaxáló vagy tonizáló hatást fejt ki.
 
Az olajos thai masszázs hatékony relaxációs eszköz lehet azoknak, akik állandó stressztől, idegrendszeri zavaroktól szenvednek. (Viszont a hagyományos thai masszázs nyomó, kimozgató, „száraz” technikáját idegennek, „túl soknak” érzik.)
A masszőr mozdulatai lágyabbak, mint a klasszikus változatban, a legnagyobb figyelmet a fizikai és érzelmi ellazulás elérésére fordítja.
A masszőr adott sorrendben masszírozza a kliens lábát, lábszárát, hátát, karját, nyakát, gyomrát és fejét. A masszázsterapeuta kézmozdulatai lassúak és gyengédek, a nyomás erejét gondosan mérlegelik. Ugyanakkor a masszírozott területet teljesen bevonja a masszázsolaj, mélyreható lazító és puhító hatást keltve.
 

Milyen olajat használnak a thai masszázshoz?

A thai olajmasszázs fő jellemzője a speciális gyógyító és tápláló olajok használata. A felhasznált olajok nem irritálják a bőrt és pozitív hatással vannak az egész szervezetre.
A thai masszázshoz használt olaj enyhe terápiás hatású lehet az alkalmazott aromától függően. Jó hatással van az idegrendszerre, a szív- és érrendszerre, valamint az emésztő- és endokrin rendszerre.
 
A következő típusú masszázsolajok a legelterjedtebbek:
 • teafa olaj
 • kókuszolaj
 • pacsuli olaj
 • kámforolaj és ezek mellett még sok más
Tekintettel arra, hogy illatuk önmagában túl gyenge, sőt néha hiányzik is, az ügyfél kérésére természetes illóolajok is hozzáadhatók a kompozícióhoz: rózsa, lime, kamilla, levendula stb. A thai olajmasszázs során tehát nem csak a fizikai behatások járulnak hozzá a boldogság érzéséhez, hanem a szaglóreceptorok kényeztetése is.
 

Milyen hatásai vannak a thai olajos masszázsnak?

Míg a klasszikus thai masszázs hatása az energiapontokra kifejtett nyomáson alapul, addig a thai olajmasszázs egyik legfőbb hatása a fájdalom csillapítása, megszüntetése.
A terapeuta a kliens bőrét érintve tápláló olajokat dörzsöl be a bőr felső rétegébe. A masszázsolajok behatolnak a bőr alsóbb rétegeibe is, normalizálják az anyagcserét, eltávolítják a méreg- és salakokanyagokat, rugalmasabbá és egészségesebbé teszik a bőrt. Számos mélyebb gyógyulási folyamat is megfigyelhető, például:
 • az idegrendszer aktivitásának normalizálása,
 • az anyagcsere javítása,
 • stresszoldás,
 • az alvási ciklus normalizálása,
 • esetenként akár látásjavulás is elérhető.
 
A masszőr finom mozdulatai maximálisan ellazítják a kliens testét, így nem meglepő, hogy sokan mély és egészséges álomba merülnek egy egyórás kezelés alatt. A masszázs a teljes testre kiterjed, az érintkezés egy pillanatra sem szakad meg, a mindent beborító nyugalom érzetét kelti.
A megfelelő thai olajos masszázshoz a masszőrnek teljes mértékben uralnia kell cselekedeteit, mozdulatait, az energiapontokra kifejtett nyomás erejét. Fontost, hogy tapasztalt, szakképzett masszőr végezze a kezelést.
 

Mire jó a thai olajos masszázs?

 • A thai olajmasszázs gyengédsége ellenére testi, lelki és mentális szinten is hatást gyakorol a páciensre.
 • A thai masszázs erőteljes stimuláló, tonizáló, tisztító és fiatalító kezelés. Az olajmasszázs lassítja és korrigálja az öregedési folyamatokat, növeli a várható élettartamot, normalizálja az alvást, a bőr anyagcsere-folyamatait és az összes belső szerv tevékenységét, megszünteti a blokkokat a szervezetben.
 • Az olajok használatának köszönhetően a kliens már az első alkalommal érezheti bőre fokozódó feszességét, rugalmasságát. Az olaj segít felmelegíteni a bőrt, aminek hatására távoznak a méreganyagok, javul a nyirokáramlás és normalizálódnak az anyagcsere folyamatok.
 • A thai olajmasszázs a legjobb orvosság stresszre, depresszióra, alvászavarokra és idegességre.
 • A kiválasztott olajtól függően a gyógyító hatás az emésztőrendszerre, a szív- és érrendszerre vagy az endokrin rendszerre is irányulhat. De elmondhatjuk, hogy a thai masszázs az összes belső szerv működésére pozitív hatással van.
 

Összefoglalás

A thai olajmasszázs a hagyományos keleti gyógyászat több független vonalát ötvözi, melynek köszönhetően komplex hatással van a kliens testére. Sokkal kevesebb ellenjavallata van, mint a hagyományos thai masszázsnak, mivel az erős csavarás, nyomás kizárt. Itt a mozdulatok többsége az olaj használata miatt csúszó és lágy.
A thai olajmasszázst méltán tartják az egyik leghatékonyabb és legkellemesebb egészségügyi kezelésnek. A masszázs után a test könnyed, rugalmas és éber lesz. Már egyszeri alkalmazása után is csökken a stressz, javul az alvásminőség, az érzelmi állapot és az általános közérzet.
Az alapvető tényező az eljárást végző masszőr megfelelő tudása, professzionalizmusa.
Természetesen a thai masszázs során az olajok használata is fontos szerepet játszik. Kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, és nagyban fokozzák a thai masszázs gyógyító hatását.