logo
blog_img1

Alternatív példagyakorlat, ha az ellenjavallatok miatt nem vehető igénybe thai masszázs Szegeden

Alternatív példagyakorlat, ha az ellenjavallatok miatt nem vehető igénybe thai masszázs Szegeden

A thai masszázs Szeged népe számára – hacsak valamely rendkívüli esemény nem jön közbe (lásd a pandémiás lezárások esetét) – folyamatosan, a hét minden napján, több szalon a nap 24 órájában rendelkezésre áll: tehát akár egyedülálló, akár páros thai masszázs szolgáltatást szeretne igénybe venni a közönség, ennek a kínálati oldal felől nézve sem elvi, sem gyakorlati akadálya nincs. Vagyis a thai masszázs szegedi színterei, szalonjai kivétel nélkül mind nagy szeretettel várják közönségüket, akkor is ha az egyéni vagy a páros masszázs ajándékba lesz, akkor is, ha magát lepi meg egy kezeléssel az ember - nem kell tehát amiatt aggódni, hogy Szeged thai massage szalonjai zárva lennének, és emiatt az ember lemaradna a tradicionális vagy olajos, az egyéni vagy páros thai masszázs jelentett élvezetekről. Mindazonáltal Szeged thai masssage szalonjait a jövőben meglátogató vendégeknek tudniuk kell arról, hogy a szolgáltatás igénybevétele nem minden esetben tanácsos, vagyis mind az egyéni, mind a páros thai masszázsformáknak megvannak a maguk ellenjavallatai, vagyis a szolgáltatás igénybe vétele előtt – pláne ha a masszázs ajándékba megy – érdemes tájékozódni a kontraindikáció tekintetében. Ezért az alábbiakban végigvesszük a legfontosabb ellenjavallatokat, és bemutatunk egy olyan alternatív gyakorlatot, mely fizikai érintés nélkül is elvégezhető, és amely ennélfogva minden kellemetlen mellékhatástól mentes.

A masszírozással kapcsolatos ellenjavallatok
 
 • Bármilyen kétségünk támad, hogy alkalmazható-e a masszázst, kérjük ki kezelőorvosunk véleményét.
 • Nem masszírozható közvetlenül a sérült, gyulladt vagy fertőzött bőr, a zúzódások, a visszértágulat, a friss hegszövet, a rosszindulatú daganatot vagy bármilyen diagnosztizáltalan csomó
 • Nem alkalmazható közvetlen masszírozás keringési problémák, mint például trombózis vagy visszérgyulladás esetén. Az egészséges testrészek gyengéd érintése ilyenkor is nagyon megnyugtató és kellemes lehet. Nem végezhető masszírozás magas láz esetén.
 • Kisgyermekeken, időseken és bármilyen csontproblémával küszködő egyénen csak könnyű masszírozás végezhető.
 • Kerülendő a bőrbetegségekben – pl. ekcémában – szenvedők, és a terhes nők masszírozása
 • A rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedő és hagyományos módon kezelt személyeket csak az orvossal történt előzetes konzultáció után szabad bármilyen módon masszírozni. A gyengéd kezelés igen hasznos lehet, de közben kerülni kell a nyirokrendszerhez tartozó területeket az arc két oldalán, a torkot, az áll körüli és a fül mögötti részt, mivel a nyirok képes a daganatsejtek egyes fajtáit elszállítani a testben.
 • Bizonyos esetekben a masszírozás képes feloldani az elfojtott érzelmeket, ami néhány napig könnyek vagy influenzaszerű tünetek formájában jelentkezhet.

Tehát ha a fenti ellenjavallatok nem állnak fent, a települések, így Szeged thai massage szalonjainak rendszeres látogatása előtt semmilyen akadály nem áll: akár az egyéni, akár a páros masszázs ajándékba lesz adva, akár magát lepi meg egy kezeléssel az ember, nem kell a mellékhatások miatt aggódnia.

Példa egy érintés- és mellékhatásmentes gyakorlatra

Ha azonban a fent bemutatott kontradikciók fennállnak, a szolgáltatások igénybe vétele, illetve az egyéni vagy páros masszázs ajándékba történő átadása a kedvezményezett számára nem tanácsos. Mindazonáltal ebben az esetben sem szükséges teljesen lemondani a masszírozás áldásos hatásairól.

A következő gyakorlat segít, hogy könnyebben kapcsolatba kerüljünk a testünkkel, és képesek legyünk tudatosan oldani a feszültséget. Testünket barátként fogadjuk el, igy jobban meg tudjuk érteni. Végezzük ezt a gyakorlatot naponta egyszer vagy kétszer 5-10 percig, de ha jólesik, akár tovább is. Nem igényel különösebb felkészülést, sem speciális ismereteket – az elvégzéshez például nem kell magunk mellé tenni egy akupresszúrás pontok talpon térképet, sem más eszközt vagy kiegészítőt.
 
 1. lépés

Feküdjünk le vagy üljünk kényelmesen. Hunyjuk be a szemünket. Irányítsuk a tudatunkat testünk belseje felé. Kutassuk fel a feszültségekkel teli pontokat a lábujjunktól a fejünkig.
 
 1. lépés

Ha bárhol, bármilyen feszültséget találunk, beszélgessünk azzal a testrészünkkel, mintha a barátunk lenne. Alakítsunk ki párbeszédet a testünkkel. Tegyünk fel néhány kérdést: „Hogy vagy?", „Mit tehetek érted?", „Fel tudom oldani bármilyen feszültségedet vagy fájdalmadat?" Ezután várjunk a válaszra.
 
 1. lépés

Köszönjük meg a testünknek, hogy ennyire segítőkész, és mindig a rendelkezésünkre áll, hogy folyamatosan működik, és életben tart bennünket.
 
 1. lépés

Mondjuk el a testünknek. hogy lazítson. és hogy nem kell semmitől sem félnie. Beszéljük meg vele. hogy ránk mindig számíthat, ha gondját kell viselni. Lassan meg fogjuk tanulni, hogyan végezzük a gyakorlatot. Ekkor testünk teljesen el fog lazulni.